2toDrive opleiding

Ben jij 16 jaar en wil jij voor jouw autorijbewijs gaan? Dit kan bij LesCar.

De zogenoemde 2toDrive biedt jongeren de mogelijkheid om voor hun 18e leeftijd al hun rijbewijs te behalen. Vanaf 16 jarige leeftijd kun je gaan voor het theorie-examen en dit examen is 1,5 jaar geldig. Als je 17 jaar wordt mag je ook het praktijkexamen afleggen. Tijdens deze opleiding word je als minderjarige goed gesteund richting het rijbewijs. Deze begeleiding is enorm van belang, omdat jongeren vaak te snel en intuïtief handelen. 

Uiteindelijk kun je na het behalen van het rijbewijs onder begeleiding rijden. Deze begeleiding dien je te krijgen van jouw coach. Deze coach heb jij zelf aangegeven en dient elke keer naast jou te zitten als jij rijdt. De begeleider moet ouder zijn dan 27 jaar en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Het is belangrijk dat hieraan gehouden wordt, want de boetes zijn hoog en kunnen negatieve effecten hebben op jou en jouw rijbewijs. Je vraagt jouw rijbewijs aan bij de gemeente en de begeleiderspas bij de RDW. Dit begeleiderspasje kun jij als je 18 wordt weggooien, want dat kun je geheel zelfstandig gebruik maken van de weg. Hiervoor is alleen het rijbewijs nodig!

Ben jij jonger dan 18 jaar en voldoe jij aan de bovengenoemde eisen? Dan kun je bij LesCar beginnen met het behalen van je rijbewijs.  Meld je hieronder aan voor 2toDrive opleiding! Wij gaan samen met jou aan de slag en zullen ervoor zorgen dat jij je rijbewijs behaald zonder enige moeite. 

Meld je aan voor een gratis proefles!

Meld je aan voor een gratis proefles. Zo kun je kennis maken met zowel de instructeur als de auto. Tijdens deze les wordt uitgelegd wat er van jou verwacht wordt, hoe de lessen er aan toe zullen gaan en uiteraard hoeveel lessen je nodig hebt om uiteindelijk het rijexamen uit te kunnen voeren. Ook gaat de instructeur een stukje rijden met je, zodat jouw kennis wat betreft het rijden goed getest kan worden. Op basis hiervan wordt jou een lespakket aangeboden.