Theorie-examen

Voordat je op praktijkexamen wil gaan, dien je eerst je theorie-examen te halen. Hiervoor moet je 16 jaar zijn. Dit certificaat is 1,5 jaar geldig en geeft jou de mogelijkheid om in de tussentijd te gaan voor het praktijkexamen. Je kunt zelf een theorie-examen inplannen op www.cbr.nl.

Heb jij hulp nodig bij het inplannen van jouw theorie-examen? Geen stress!  
Wij kunnen jou daar uiteraard bij helpen. Op advies van de instructeur kunnen wij precies weten wat voor leermiddelen jij nodig hebt en op basis daarvan een theorie-examen voor jou inplannen. Zo kan het zijn dat jij een theoriecursus, boeken of andere leermiddelen aangeraden krijgt. Deze kunnen wij voor jou regelen. Tijdens de lessen worden deze punten besproken met je en zo word jij gedurende de opleiding volledig gesteund richting jouw rijbewijs. 

Uiteindelijk ga je op theorie-examen. Dit is een verplicht onderdeel en toetst jou op je verkeersinzicht, de kennis over verkeersregels en de mate van gevaarherkenning. Het theorie-examen bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning, waarvan je minimaal 13 vragen goed moet beantwoorden en 40 vragen over verkeersregels, waarvan je minimaal 35 vragen goed moet beantwoorden. Als jij dit met positief resultaat weet te behalen, kun je met opgeheven hoofd richting het praktijkexamen toewerken. 

Mocht jij moeite, geen tijd of andere zorgen hebben en daardoor hulp willen bij het inplannen en afleggen van een theorie-examen, dan kunnen wij jou daarbij helpen!
Wij ontnemen jouw zorgen wat betreft het theorie-examen en gaan voor jou aan de slag. Daarbij zoeken wij een bijpassend theoriepakket voor jou, zodat jij het theorie-examen kunt maken zonder enige zorgen. Door hier aan te melden, geef je bij ons aan dat je hier hulp bij wil krijgen. 
Autorijschool LesCar kan zorgen voor verschillende leermiddelen. Zo kunnen wij voor jou een theoriecursus boeken. Hierbij gaan wij opzoek voor jou naar de beste ééndagscursus bij jou in de buurt. Los van de cursus helpen wij jou ook graag, op advies van de instructeur, bij het bieden van andere leermiddelen. Hierbij kan gedacht worden aan leerboeken, oefenexamens en/of online licenties. Bij autorijschool LesCar bieden wij los van de reguliere pakketten ook All-In pakketten aan. In al deze All-In pakketten zit het theoriepakket inbegrepen.
LET OP: hier hoef je uiteraard niet nog een keer voor aan te melden. 

Meld je hieronder aan als jij hulp nodig hebt bij het inplannen en/of afleggen van een theorie-examen!

Meld je aan voor een gratis proefles!

Meld je aan voor een gratis proefles. Zo kun je kennis maken met zowel de instructeur als de auto. Tijdens deze les wordt uitgelegd wat er van jou verwacht wordt, hoe de lessen er aan toe zullen gaan en uiteraard hoeveel lessen je nodig hebt om uiteindelijk het rijexamen uit te kunnen voeren. Ook gaat de instructeur een stukje rijden met je, zodat jouw kennis wat betreft het rijden goed getest kan worden. Op basis hiervan wordt jou een lespakket aangeboden.